Ny cd ude nu - køb den HER!
Open
X

OM.

shakespeare-sonnets-300x259

For mere end 400 år siden skrev en af verdenshistoriens største dramatikere, blandt hans mange vidunderlige skuespil, også en lille perlerække af 154 digte, – bedre kendt som: Sonetter!
William Shakespeare har, som ingen anden forfatter, formået at beskrive det som man med rette kan kalde “essensen af menneskesjælen”. Han kan, selv i den utroligt bundne form som sonetten er, – 14 linier af hver 10-11 stavelser – indramme med stor poesi og nærmest uhyggelig præcision, det som er kernen i hele det menneskelige følelsesregister.

Med denne cd håber vi at kunne formidle disse smukke, vedkommende og til tider foruroligende digte, ikke blot til dem, der allerede kender og elsker William Shakespeares forfatterskab, men også til en ny generation af nysgerrige unge, for hvem udgivelsen måske enda kan inspirere til at gå på yderligere opdagelse i hans værker.

Vi har forsøgt at trække en rød tråd gennem de 11 numre vi har valgt. En tråd der både skal afspejle de mange lag af følelser som rejsen gennem livet byder på, samt give et lille blik ind i forfatterens egen rejse og – måske – et lille indblik i hvem han var?!

Sonetterne er flere gange blevet fortolket musikalsk; endda så tidligt som på Shakespeares egen tid, men aldrig før på dansk! Vi har valgt Line Kroghs smukke oversættelse fra 2006 til denne første cd udgivelse på vores eget sprog.Vi har valgt en form som vi kalder ”rytmisk speak”. Digtene bliver altså ikke fortolket som sang, hvilket traditionen oftest har været, men i en form som respekterer sonettens oprindelse som digt. Den ny-komponerede musik tilfører digtene nogle rammer og en retning, som vi synes giver dem et vedkommende og nutidigt udtryk.

Det er velkendt faktum, at der i akademiske kredse har været lange diskussioner om hvad der er vundet og hvad der er tabt ved at oversætte Shakespeares værker til dansk. Vi har valgt at tilgå denne diskussion på pragmatisk måde, idet vi udgiver pladen som en dobbelt cd; én med kompositionerne på det originale engelsk og én på dansk i føromtalte oversættelse. Det er vores fromme ønske, at lytteren således selv kan slutte hvad som må være vundet eller tabt, fra den ene udgave til den anden.

Vi har været flere år om at skabe denne udgivelse og det har været en forunderlig rejse, hvor både tekst og musik har spiret, vokset og blomstret i flere ombæringer og vi håber derfor også, at disse to cd’er vil bringe lytteren ligeså stor glæde og fornøjelse, som vi har haft med at skabe dem.

Der er en lang række af meget venligtstemte fonde og mennesker, der har hjulpet og støttet os i tilblivelsen af denne cd. Vi skylder derfor en stor tak til:

Dansk Skuespiller Forbund
Dansk Musiker Forbund
Overretssagfører L. Zeuthens mindelegat
Kong Frederik og Dronning Ingrids Fond
Odd Grooves  – www.oddgrooves.com
Basstrack – www.basstrack.dk

Line Krogh
Christian Have
Michael Dahl
Erik Palmqvist
Anders Kisling
Christina Celeste
Camilla Wittencamp
Signe Hegelund
Egelund Slot
Køge Kirke